אודות

אודות כתב העת

"המשפט" הוא כתב עת אקדמי לענייני משפט היוצא לאור על ידי בית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס של המסלול האקדמי המכללה למינהל. הגיליון הראשון של "המשפט" הופיע בפברואר 1992, זמן קצר לאחר פתיחת בית הספר למשפטים, ומאז הוא יוצא לאור פעמיים בשנה.

בכתב העת מתפרסמים מאמרים אקדמיים מאת טובי החוקרות והחוקרים בארץ בכל תחומי המשפט. המאמרים מתקבלים לפרסום לאחר הליך שיפוט אנונימי, כמקובל בכתבי עת מדעיים בארץ ובעולם, ולאחר עבודת עריכה מעמיקה ומדוקדקת.

עורך כתב העת הוא חבר סגל בית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס. עורכי המשנה וחברי המערכת הם סטודנטים מצטיינים מבית הספר למשפטים, והם אמונים על מלאכת עריכת המאמרים והכנתם לדפוס.

מ-1992 ועד 2010 "המשפט" הופיע בשני פורמטים: בחוברות שצורפו פעמיים בשנה לעיתון "הארץ", ואשר מוספרו בספרות (בסך הכול ראו אור 27 חוברות) ובכרך שנתי, שמוספר באמצעות אותיות. בדרך כלל הכרך כלל את מאמרי שני הגיליונות שפורסמו במהלך השנה – לעתים מזומנות בגרסה מורחבת ומעודכנת, וכן מאמרים נוספים שלא נכללו בחוברות.

מטרת הפרסום בפורמט כפול הייתה להציע לקהל הרחב, באמצעות צירוף החוברות לעיתון יומי, גרסאות תמציתיות, קריאות ונגישות של מחקרים אקדמיים מעניינים ואקטואליים, אשר בדרך כלל אינם נגישים לציבור הלא-משפטנים. פרסומם החוזר של המחקרים בנוסחם המלא בכרך אפשר לחוקרים לא לוותר על הגרסה המלאה או לעדכן את מאמריהם בפרק הזמן שחלף מאז פרסומם בחוברת.

לפיכך, עד לשנת 2010, לרוב המאמרים שפורסמו ב"המשפט" יש שתי גרסאות – האחת שפורסמה בחוברת והשנייה – בכרך. במקרים רבים הגרסאות שונות זו מזו, ולכן מומלץ להיעזר בשתיהן כדי להחליט מאיזו לצטט, שכן לא תמיד קיימת חפיפה בין שתי הגרסאות, ולעתים אף מדובר במאמרים שונים לגמרי.

כיום כתב העת רואה אור בפורמט אחיד, פעמיים בשנה, במתכונת זהה למקובל בכתבי העת המשפטיים בארץ ובעולם: הכרכים ממוספרים באותיות, ולכל כרך שני גיליונות. הפרסום הראשון שראה אור בפורמט זה הוא כרך טו, גיליון מס' 1.

עורכת נוכחית של כתב העת  היא ד''ר לימור זר-גוטמן.

עורכי כתב העת "המשפט" הקודמים: ד"ר רענן הר-זהב (כרכים א-ה); פרופ' יובל שני (כרכים ו-ח); פרופ' חיים זנדברג (כרך ט); פרופ' יורם רבין (גיליון 20); ד"ר אורית פישמן אפורי (כרך י); ד"ר נילי קרקו-אייל (כרכים יא-יג); ד"ר צבי טריגר (כרכים טו-טז); ד"ר יוסי נחושתן (כרכים יז-יח)

ISSN 0792-8068 - Print

ISSN 1565-2556 - Online

ISSN: 1565 - 2556
Level A conformance, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0 Valid CSS!
Valid XHTML 4.0!